PROJECT RESULTATEN

In dit project wordt gestreeft naar de ontwikkeling van een duurzaam platform voor het aanbieden van kennis, vaardigheden en competenties in het domein van de nanotechnologie en innovatie-management, specifiek voor stafleden van NT bedrijven, of gerelateerde industrie, maar ook voor onderzoekers, intermediairen en andere ‘stakeholders’ in het NT-onderzoek-tot-markt proces.

Meer specifiek, de resultaten van het project zijn:

  • het ENEX COMPETENTIE PROFIEL, gestructureerd volgens de ECVET richtlijnen.
  • twee CURRICULA waarin theoretisch en praktijkgerichte lessen met methodologieen en case scenarios worden gecombineerd: de eerste met een focus op de fundamenten van de nanotechnologie (materialen en fabricage/verwerking), en de tweede met een focus op ‘assessment’ en ‘management’ van innovatie-processen.
  • een E-LEARNING CURSUS, gestructureerd in modules, waarin beide genoemde curricula samengebracht worden in een nieuw interdisciplinair en pedagogisch concept.
  • Voor dit doel geschikte methodologieen en RICHTLIJNEN voor validatie, beoordeling en ‘monitoring’ van de performance van ENEX trainees volgens Europese standaarden (CEDEFOP 2009).